Utskrift

Utskrift är Kulturmiljö Hallands arkeologiska tidskrift som startade 1991 och har, med oregelbundna utgivningsintervaller, till dags dato kommit ut i sjutton nummer. Utskrift startades som en anspråkslös lågbudgetprodukt av dåvarande avdelningschef Erik Rosengren, med ambitionen att bli ett forum för bidrag som kanske inte riktigt hörde hemma i någon av de etablerade, tyngre tidskrifterna – ”En uppsats om en grävning man gjort. Kanske är det tankar och idéer kring något aktuellt problem” – men som likväl var värda presentera och dryfta med kollegorna.

Under årens lopp har Utskrift succesivt bytt skepnad med allt bättre layout och färgtryck. Vissa nummer har varit temanummer där konferenser, större grävprojekt och vetenskapliga fördjupningar har presenterats, medan andra nummer har varit vänskrifter till jubilarer. Skrivklådan och förmedlarglädjen bland skribenterna har bestått och intresset bland läsarna har ofta varit högt – så högt att flera nummer sedan lång tid är näst intill omöjliga att få tag i.

I syfte att tillgängliggöra Utskrift för en större läsekrets väljer vi nu därför att påbörja en publicering av samtliga artiklar i digital form. Planen är att släppa fyra nummer per kvartal under 2021 och således ”gå i mål” lagom till årsskiftet.

Först ut på banan är nummer 1–4, åren 1991–1994. Trots att artiklarna har några år på nacken hoppas vi att de ska erbjuda en stunds intressant läsning!

Ni finner numren för nedladdning eller läsning på vår hemsida. Där finns även ett antal nummer av Utskrift att beställa i fysiskt format.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s